Den siste cheyenne

Skrevet 27. November, 2009

Den siste cheyenneI Den siste cheyenne er Morgan Kane speider for Randal Mackenzies 4. kavaleriregiment i det som ble kjent som Red River-krigen i Texas Panhandle.

Året er 1874. På den endeløse prærien er de hvite i gang med å overvinne de stolte prærieindianerne. Stadig flere indianere forlater sin tradisjonelle livsstil og flytter inn i nyopprettede reservater – for å leve på den hvite manns nåde. Men noen velger motstand, og indianerkrigene raser.

I den idylliske og frodige Palo Duro Canyon i Texas Panhandle søker comancher, cheyenner og kiowaer tilflukt, vel vitende om at hærens tropper er underveis for å flytte dem med makt. Blant dem er kompanispeider Morgan Kane i Randal Mackenzies 4. Kavaleri. Til slutt står unggutten ansikt til ansikt med Black Thunder ­– også kalt den siste cheyenne – i en kamp på liv og død.

“Det sto en ram damp opp fra den ødelagte kroppen. Gutten så på den. Så lukket han øynene langsomt og førte en kald neve over haken, tørket vekk spyet og galden, visste plutse­lig hva døden var, hva krig var.”

Legg igjen en kommentar

Navn *

E-post (publiseres ikke) *

Nettside