Her er listen over Kane-utgivelser i 2014. Bøkene er i salg fra datoen til høyre. Blant godbitene som tilleggsstoff kan nevnes et ikke tidligere publisert intervju med Kjell Hallbing som starter i nr 57.

56 «Killer» Kane 20.01.14
57 $10 000 for Jesse Rawlins 17.02.14
58 Lovens bøddel (noveller) 17.03.14
59 Slavenes kyst 14.04.14
60 Oklahoma terror 12.05.14
61 Kanes lov (noveller) 09.06.14
62 Kanes Colt 07.07.14
63 Djevelens utvalgte 04.08.14
64 Kanes våpen (noveller) 01.09.14
65 Hevneren fra Tombstone 29.09.14
66 Duell i San Antonio 27.10.14
67 Kanes stjerne (noveller) 24.11.14
68 Portrett av en revolvermann 22.12.14

Kane i 2014


hardere-enn-stal-bok-55Nyheten jaget over verden så fort telegrafnøklene kunne tikke: Verdens største diamantfelt funnet i USA.! Diamantprisene raste, finansverdenen vaklet, og de store europeiske bankene satte kurs for California.
Så ble en U.S. Marshal funnet drept i San Franciscos bakgater – med en diamant i lommefôret. Hvorfor ble han drept? Hadde han funnet bevis for at diamantfunnet var en gigantisk svindel?
En ny marshal ble satt på saken: Morgan Kane. For å overleve måtte han bevise at han var lik diamantene han lette etter – hardere enn stål!

«Bak dem – langt, langt bak – dukket en grå støvsky opp. Morgan Kane var på sporet.»

Første gang utgitt i 1970 som Morgan Kane 40 og Stjernebok 427.

Tilleggsstoff: «Diamantjeger på storvyferie» av Atle Nielsen

I SALG NÅ Bok 55: Hardere enn stål


TempelprestinnenSammenbruddet kom så uventet og sjokkerende fort. Hulkinnet, utmagret og halvt fra forstanden søkte Kane sjelebot i en bronsebrun pikes armer på de solfylte strendene ved Vera Cruz. Men døden var Morgan Kanes følgesvenn, og den nådde ham igjen også her …

Et gammelt indiansk gudesymbol og rykter om en underskjønn gudinne som hersket over et bortgjemt tempel i den dampende jungelen sendte Kane via en eksekusjonspelotong inn i et inferno av hedensk menneskeofring, snerrende villdyr og leide revolvermenn …

«Kane visste at dyret var i ferd med å springe. Hvert øyeblikk ville han kjenne de infiserte klørne i kjøttet. Han var tempeljaguarens bytte!»

Første gang utgitt som føljetong i Western nr. 25–35/1970, første gang i bokform av Bladkompaniet 1971 som stjernebok 464 / Morgan Kane 53. Denne utgivelsen baserer seg på den originale teksten i Western-føljetongen.

Tilleggsstoff: «Fantasy-Kane og jungelprestinnen» av Atle Nielsen

Bok 54: Tempelprestinnens gjenganger


mk-53Det hviler en skygge over Glenwood Springs sanatorium i Colorado. Den berømte revolvermannen Doc Holliday døde her, i rom 10 i B-fløyen. Er det et skjebnens varsel at Morgan Kane ender i det samme rommet, med vann i lungene og en dyster legerapport hengende over hodet?

Og er det  tilfeldig at den vakre Gwen Arling, som Kane møtte i Nicaraguas dampende jungler, er på sanatoriet som sjefslege?

«Morgan Kane så med avsky på melkeglasset.
Han hadde en ekkel følelse av at serveringsdamen sto og 
ventet på at han skulle tømme det – som en mor før en guttunge skulle på skolen.»

Første gang utgitt i 1970 som stjernebok 419 / Morgan Kane 37.

Tilleggsstoff: «Morgan Kanes skygge» av Atle Nielsen og del 13 (siste del) av Finn Arnesens «Med Louis Masterson gjennom Vesten».

 

Bok 53: Død manns skygge


bok_52Krigen mot Apachene var over, og restene av den en gang så stolte stammen vansmektet i et reservat i Florida. Men i de mest utilgjengelige delene av Sierra Madre-fjellene holdt små, spredte flokker med apacher til. De ble jaget fra hule til hule av meksikanske banditter og hvite skalpjegere, som ble lokket med belønninger utlovet av borgermesterne i Sonora og Chihuahua.
Skalpjegerne måtte fjernes. Det ble en jobb for Morgan Kane …

«Nordfra kom de – fra tundraen. En gang i en tåket fortid la de ut på vandring sørover; forlot sine gamle jaktmarker, sin gamle livsform. En gang var de et stort jegerfolk som jaget villrein og moskus under nordlyset. Ingen vet hvorfor de la ut på denne vandringen.»

Første gang utgitt i 1970 som stjernebok 417 / Morgan Kane 36.

Tilleggstoff: «Morgan Kane og apachene» av Atle Nielsen, del 10 – og siste – av Famous Gunfighters of the Western Frontier» av Bat Masterson og del 12 av Finn Arnesens «Med Louis Masterson gjennom Vesten».

Bok 52: Gribbene i Sierra Madres


bok_51Hevnens engler, mormonernes fryktede bødler som hevnet all urett som i årevis var begått mot deres trosfeller, var på farten. Men nå red de for ofte og for voldsomt, og ble ikke lenger bare fryktet av de vantro, men også av mormonene selv …
Sammen med Ed Zachary dro Morgan Kane til Utah for å løse saken. Til slutt sto Kane ansikt til ansikt med bødlene – mens Kate Coleman var fanget i kryssilden.

«Kane snudde seg fort. Sheriffen låste opp døren og skyndte seg inn i cellen. Kane løp inn, dyttet ham vekk og knelte ved siden av Kate Coleman. Den grønne glansen var på plass i øynene hennes. Hun så opp på ham med noe som lignet hat – og resignasjon.»

Første gang utgitt i 1970 som Stjernebok 414 / Morgan Kane 35.

Tilleggstoff: «Og så begynte menn å dø» av Levi Henriksen, del 9 av Bat Masterson beretning om sine kolleger i Famous Gunfighters of the Western Frontier  og del 11 av Finn Arnesens reiseskildring fra USA, «Med Louis Masterson gjennom Vesten».

 

Bok 51: Hevnens engler


36083_morgan_kane_50_demonen_fra_nicaragua_omslIgjen bar Morgan Kane stjernen som viste at han var U.S. Marshal, men bare for seks måneder. Og bare på betingelse av at han ble stilt til disposisjon for et risikabelt oppdrag i Mellom-Amerika – dypt inne i Nicaraguas dampende jungel, der terrorister saboterer arbeidet med Nicaraguakanalen.
Om han løste saken, ville stjernen igjen være hans – for godt. Men hvem var terroristene? Var det rivalene fra Panama-kanalen som herjet, brente  og myrdet? Var det korrupte columbianere? Eller var det uhyret som indianerne kaller «Elvedemonen»?

«Myggen summet og summet utenfor moskitonettet, og Kane snudde seg urolig på det våte teppet. Jungelkoret var intenst. Det holdt ham halvvåken til det lysnet, da tidde koret, og tåken kom drivende nedover elven. Gresset og plantene var drivende våte, og solen sto som et rødt øye i dampen over jungelen.»

Første gang utgitt  i 1970 som Stjernebok 412 / Morgan Kane 34.

Tilleggstoff: Del 8 av Bat Mastersons Famous Gunfighters of the Western Frontier og «Med Louis Masterson gjennom Vesten», del 10

Bok 50: Demonen fra Nicaragua


MK_49Mens myndighetene vurderer Morgan Kanes søknad om igjen å få bære marshalstjernen, benytter revolvermannen tiden til å prøve ut den nye tjenesterevolveren – en «Double Action» Colt Police Positive med ibenholt- og guttaperkaskjefte. Snart trekker han igjen på ett femdels sekund – og uten marshalstjernen til å beskytte seg, skal det vise seg at Kane trenger all sin hurtighet med revolveren …

Lovens skygge inneholder seks noveller utgitt i Western i 1969 –1970: «Farlig jakt», «Uten stjerne», «Kanes Colt», «Lovens skygge», «En grav av gull» og «Dødskysset».

«Morgan Kane ville – karakteristisk nok – bevise for seg selv at han kunne stanse hvor som helst og når som helst, uten å stå til ansvar for andre enn seg selv. Han hadde fri. Fort Leavenworth var bare et fjernt minne, og i lommeboken hans var det et svakt avtrykk av marshalstjernen om hadde bestemt hans liv og gjerninger i de siste årene. Morgan Kane hadde fri … permisjon.»

Tilleggstoff: Famous gunfighters of the Western Frontier, del 7 av Bat Masterson og Finn Arnesen: «Med Louis Masterson gjennom vesten», del 9.

Bok 49: Lovens skygge


Screenshot 2013-10-22 13.43.24Mens pampene i Washington skulle avgjøre hans skjebne, dro Morgan Kane på en jakttur til California. Han ventet ikke å møte større farer enn en rasende grizzly … Men så møtte han en engelsk lord og hans reisefølge, på leting etter «Cibolas syv hager». Han møtte også fire drapsmenn som hadde rømt fra statsfengselet i Yuma.Den fredelige jaktturen ble til et kappløp med døden gjennom ørken og fjell – inntil de alle sto ansikt til ansikt med Kobberhaukens klokke, i den glemte byen som conquistadorene hadde lett etter tre hundre år tidligere.

Skulle dødsklokkene ringe for Morgan Kane?

«Kane svarte ikke noe på det. Han ville forsøke å glemme de døde i sanden, haugen med knokler, den mørke, vibrerende massen oppe under grottetaket.»

Første gang utgitt av Bladkompaniet 1970 som Stjernebok 409 / Morgan Kane 33

Tilleggstoff: Famous Gunfighters of the Western Frontier, del 6 av Bat Masterson og del 8 av Finn Arnesens «Med Louis Masterson gjennom Vesten».

Bok 48: Dødsklokkene


morgan-kane-47-kanes-likemann-trykkeklarTo gamle gods sto mot hverandre i den bitre kampen om et oljefelt mellom eiendommene.

«Silver Oaks» hadde leid en revolvermann som kalte seg Mr. Neches. Bak dette navnet skjulte det seg en fordrukken, forhenværende U.S. Marshal ved navn Morgan Kane …

«Lexington Twenty» hadde hyret en haltende, blond revolvermann med mild stemme og iskalde øyne – og med en revolver ved hoften, en derringer i jakkeermet og en avsagd hagle i nevene. De var to av vestens farligste menn. Når de møttes, kunne bare en av dem overleve. Hvem?

«Morgan Kane følte faktisk historiens sus der han red ved siden av Clive Van Dorn oppover den skyggefulle alleen. Det var så han nesten ventet å høre negerslavene synge ute på markene, han ventet å høre smellene fra oppsynsmennenes pisker.»

Første gang utgitt i 1969 som Stjernebok 406 / Morgan Kane 32.

Tilleggstoff: «Vagabond i sort» av Atle Nielsen, Famous gunfighters of the Western Frontier, del 5 av Bat Masterson og Finn Arnesen: «Med Louis Masterson gjennom vesten» – del 7

Bok 47: Kanes likemann